Line 57: Line 57:
  
 
[[Image:Transponder_test.png]]
 
[[Image:Transponder_test.png]]
 +
 +
Avautuvaan ikkunaan saadaan kuvan osoittamia lukemia (rivejä) viemällä ohjelmoitu ajanottotunniste lukijan lukualueelle (kiinnitetyn antennin eteen).
 +
 +
Huomio! Ajanottotunnisteen on oltava etukäteen ohjelmoitu, jotta rivi ilmestyy tähän ikkunaan. Lisätietoja ajanottotunnisteen ohjelmoinnista omalla ohjesivulla [[Ajanottotunnisteen ohjelmointi]]
 +
 +
Kun luenta on testattu, voidaan ajanotto-ohjelman käyttö aloittaa normaalisti. Tästä lisää omalla ohjesivulla [[J2Chrono Aloitusopas]].

Revision as of 17:55, 29 May 2018

Käyttö- ja kytkentäohje. Tieto on sovellettavissa seuraaville lukijoille:

  • Sirit INfinity 510
  • Sirit INfinity 610
  • Motorola/Zebra FX9500

Ensimmäinen käyttökerta

Lukija toimitetaan laatikossa yhdessä virtalähteen kanssa. Virtalähteen jännite riippuu lukijasta:

  • Sirit INfinity 510 = 12V
  • Sirit INfinity 610 = 24V
  • Motorola/Zebra FX9500 = 24V


Virtalähteen lisäksi tarvitaan Cat 5 tai Cat 6 kaapeli, jonka molemmissa päissä on 8P8C (RJ-45) liitin ja kaapelin kytkentä on suoraan (ei ristiin) kytketty. Kunkin antennin ja lukijan välille tarvitaan 50 ohmin antennikaapeli, jonka toisessa päässä on RP-TNC uros ja toisessa N uros liitin.

Kaapeleiden kytkentäjärjestys on:

  • Antenneiden kaapelit (yksi tai useampi)
  • Cat kaapeli
  • Virtakaapeli


Huomio! Lukijaan ei saa kytkeä virtaa ilman, että ainakin yksi antennikaapeli on kytketty sekä lukijaan, että tämän saman lukijaan kytketyn antennikaapelin toinen pää on kytketty varsinaiseen antenniin.

Lopuksi kytketään lukijan virtalähde pistorasiaan. Tämän jälkeen lukija alkaa käynnistymään (punainen tai keltainen merkkivalo palaa). Lukija on käynnistynyt kokonaan, vasta kun vain vihreä merkkivalo palaa.

Ensimmäinen yhdistäminen ajanotto-tietokoneeseen

Cat kaapelin toisen pään ollessa kytkettynä lukijaan ja lukijan ollessa kokonaan käynnistynyt (vain vihreä merkkivalo palaa) voidaan Cat kaapelin toinen pää kytkeä ajanottotietokoneeseen.

Lukijat ovat asetettu tehtaalla käyttämään IPv4 osoitetta 192.168.0.29.

Ajanottotietokone voi kommunikoida lukijan kanssa vain, jos tietokoneella on vastaava IPv4 osoite samasta verkkoavaruudesta 192.168.0. Ajanottokoneen ja lukijan välistä kommunikointia voi testata helpoiten menemällä webbiselaimella osoitteeseen http://192.168.0.29 ja odottamalla, että lukijan oma hallintasivusto aukeaa.

Ensimmäinen yhdistäminen ajanotto-ohjelmaan

Kun tietokoneen ja lukijan välinen yhteys on ensin testattu edellisessä kappaleessa kuvatulla tavalla, voidaan siirtyä ajanotto-ohjelman käyttöön. Ajanotto-ohjelman asennus ja käyttöönotto kuvataan omalla ohjesivulla J2Chrono Aloitusopas. Aloitusoppaan lisäksi on olennaista asettaa ajanotto-ohjelma käyttämään ajanotto-tietokoneeseen kytkettyä lukijaa.

Tämä onnistuu avaamalla asetukset valikosta ja syöttämällä seuraavat asetukset:

  • J2Chrono: Tiedosto -> Asetukset -> Lukija
  • ChronoFly: Asetukset -> Aseman asetukset -> Lukija


Motorola Zebra settings.png

Tämän jälkeen ohjelma kannattaa käynnistää yleensä uudelleen. Ohjelman käynnistyttyä uudelleen ainakin seuraavat kuvakkeet tulisi olla vihreällä:

ChronoFly reader status green.png

Ajanottotunnisteen luennan testaus

Kun lukija on saatu asetettua ajanotto-ohjelmaan ja yllä kuvatut kuvakkeet näyttävät vihreää valoa voidaan siirtyä testaamaan ajanottotunnisteen luentaa. Tämä onnistuu avaamalla valikosta:

  • J2Chrono: Testiominaisuus ei tuettu tässä ohjelmassa
  • ChronoFly: Näytä -> Transponderitesti


Transponder test.png

Avautuvaan ikkunaan saadaan kuvan osoittamia lukemia (rivejä) viemällä ohjelmoitu ajanottotunniste lukijan lukualueelle (kiinnitetyn antennin eteen).

Huomio! Ajanottotunnisteen on oltava etukäteen ohjelmoitu, jotta rivi ilmestyy tähän ikkunaan. Lisätietoja ajanottotunnisteen ohjelmoinnista omalla ohjesivulla Ajanottotunnisteen ohjelmointi

Kun luenta on testattu, voidaan ajanotto-ohjelman käyttö aloittaa normaalisti. Tästä lisää omalla ohjesivulla J2Chrono Aloitusopas.